Close
header_calorie_verbranden

Ontdek hoeveel calorieën je verbrandt met beweging (wandelen, fietsen...)

23 Mar 2022 • 2 minuten

Ben je net een halfuurtje gaan hardlopen? Of wil je straks een uurtje fietsen? Dan ben je misschien benieuwd naar hoeveel calorieën je daarmee verbrandt. Via onze handige calculator bereken je hoeveel calorieën je verbrandt met activiteiten als wandelen, fietsen, hardlopen, zwemmen, krachttraining en schaatsen.

Hoe weet je hoeveel calorieën je verbrandt?

 

Calculator

Hoeveel calorieën verbrand je met wandelen?

 

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen?

 

Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?

 

Hoeveel calorieën verbrand je met zwemmen?

 

Hoeveel calorieën verbrand je met krachttraining?

 

Hoeveel calorieën verbrand je met schaatsen?

 

Tot slot: doe waar jij je goed bij voelt

Zoals je ziet, is het niet altijd makkelijk om een exact antwoord te geven op de vraag: ‘hoeveel calorieën heb ik verbrand?’ Via onze calculator kan je op basis van jouw gewicht, de duur en de intensiteit van jouw activiteit wel een goede inschatting maken. 

Maar veel belangrijker dan jouw calorieën te tellen, is doen wat je graag doet. Ga dus niet hardlopen omdat je daarmee het meeste calorieën verbrandt, maar kies voor een activiteit die bij jou past. Zo zal je het ook veel langer volhouden. Zie het verbranden van calorieën niet als een doel op zich, maar eerder als een leuk extraatje bovenop het genieten van de positieve effecten van beweging.

sam_bracke

Sam Bracke

AuteurReviewer

Bewegingsdeskundige

Joined Holland & Barrett: mei 2021

Bewegingswetenschappen

Sam Bracke werkt als content specialist voor Holland & Barrett. In die rol deelt hij graag zijn expertise over alles wat met training, sport en bewegen te maken heeft. Na zijn studies in de sportwetenschappen ging Sam aan de slag als sportjournalist, wat hem een inkijk gaf in het leven en de routines van tientallen topsporters uit verschillende disciplines. Als fervent hardloper is Sam ook ervaringsdeskundige en helpt hij graag andere hardloopliefhebbers met het bereiken van hun sportieve doelen. 
  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com