Close

Zo blijf je fit tijdens het werk (op kantoor of in je home office)

thuis fit blijven

Naast gezond en gevarieerd eten en genoeg slapen is ook regelmatig bewegen erg belangrijk voor het behoud van een goede weerstand. Maar de hele dag op kantoor of in je home office zitten en toch fit en actief blijven, kan lastig lijken. Juist als we veel werken, is het extra belangrijk om te blijven bewegen. Gelukkig kun je ook op kantoor en rondom je werkplek genoeg doen om in vorm te blijven!

Routine is ontzettend belangrijk voor je energieniveau en productiviteit, dus probeer tijdens kantoordagen ritme en structuur aan te houden. Bouw vaste beweegmomenten in: begin en eindig je werkdag bijvoorbeeld met een korte wandeling om je werktijd duidelijk af te bakenen en plan vaste tijdstippen in om oefeningen te doen.

Wij hebben een paar simpele maar effectieve oefeningen verzameld die je gewoon op kantoor of in je home office kunt doen:

  1. Desk workout

Gebruik je bureaublad als steun en doe een aantal buikspieroefeningen. Plaats je handen naast je lichaam op het bureaublad en strek je benen uit tot een hoek van 45 graden, buig ze daarna weer terug tot net boven de vloer. Herhaal dit 20 keer en probeer de grond tussendoor niet aan te raken. Doe vervolgens 20 crunches: trek je knieën zo hoog mogelijk op tot aan je kin en strek je benen daarna weer uit.

  1. Lunges met bureaustoel

Ga voor je bureaustoel staan met je rug naar de stoel toe en leg je voet op de stoel. Houd je rug recht en zak door je voorste knie tot deze 90 graden gebogen is. Kom voorzichtig en met gestrekte rug weer omhoog. Doe dit 30 keer en wissel daarna van been. Voor een zwaardere oefening, span bij elke lunge een andere spiergroep aan.

  1. De onzichtbare stoel

Sta af en toe op van je bureaustoel en doe een wall sit. Ga met je rug tegen een muur staan en zak zachtjes door je knieën alsof je gaat zitten. Probeer dit ongeveer een halve minuut vol te houden. De wall sit is goed voor je bilspieren en bovenbenen.

  1. Touwtjespringen

Pak een springtouw en spring bij elke keer ronddraaien met beide voeten tegelijk over het touw. Touwtjespringen verhoogt je hartslag en is een leuke en gemakkelijke manier om cardio-oefeningen te doen. Het verbetert ook je coördinatie.

  1. Work-out met waterflesjes

Gebruik gevulde waterflesjes als halters. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten op de grond. Neem in iedere hand een waterflesje en strek je armen uit richting het plafond. Houd dit even vast en breng je ellebogen terug naar de beginpositie. Buig je onderarmen vervolgens naar de vloer. Probeer dit 30 keer te herhalen. Deze oefening is geweldig voor je triceps, schouders en borst.

Het allerbelangrijkste is dat je oefeningen kiest die jij leuk vindt, want zo houd je het ook langer vol. Ook alle kleine beetjes helpen. Dus sta af en toe even op van je werkplek, voer je telefoongesprekken lopend of probeer staand te werken. Een verstelbare desk is daarvoor ideaal. 

Blijf actief en gezond, ook op kantoor!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com