Close
Haarverf verwijderen

Zelf thuis haarverf uit je haar verwijderen

08 Aug 2022 • 1 minuten

Geen tijd of zin om naar de kapper te gaan? Gelukkig is er ook veel dat je gewoon zelf voor je haar kan doen, zonder meteen de schaar in je lokken te hoeven zetten.

Laatste update: 08 augustus 2022.

Heb je last van gespleten haarpunten? Die knipbeurt zal je misschien even uit moeten stellen, maar je kan wel af en toe een momentje inplannen voor een heerlijk en verzorgend haarmasker. Als je goed voor je haar zorgt, blijft het langer mooi en zal je ook minder snel last hebben van gespleten haarpunten.

Ben je bang voor uitgroei, een grijze coupe of gewoon toe aan een nieuwe kleur? Met onze haarverf kleur jij je haar gemakkelijk zelf.

Wil je van juist van je haarverf af, terug naar je natuurlijke haarkleur of ben je klaar voor een frisse, nieuwe look? Naast zelf je haar verven, kan je met onze tips ook heel gemakkelijk zelf je haarverf verwijderen.
Wij geven je graag wat simpele tips & tricks om haarverf uit je haar te krijgen. Dus ontdek de thuiskapper in jou geef jezelf een nieuwe look, gewoon in je eigen badkamer!

Welke soorten haarverf kan ik zelf verwijderen?

Of je jouw haarverf kan verwijderen, hangt grotendeels af van het type haarverf dat je gebruikt hebt.

 • Permantente verf – permanente haarverf is, zoals de naam al aangeeft, ‘permanent’. Dat is fijn als je graag langere tijd je kleur wil behouden, maar minder fijn als je jouw kleurtje beu bent. Het is bijna niet mogelijk om permanente haarkleuring uit je haar te krijgen zonder eerst je haar te bleken. Wat je eventueel wel kan doen, is er een andere kleur overheen aanbrengen. Let op dat dit wel invloed kan hebben op het kleurresultaat.
 • Uitwasbare haarverf – het enige dat je hoeft te doen om deze tijdelijke haarverf uit je haar te krijgen, is douchen en je haar goed wassen met shampoo.
 • Semi-permanente haarkleuring – als je je haar geverfd hebt met een semi-permanente haarkleuring, kan je jouw haarverf veilig en gemakkelijk verwijderen, je moet alleen even weten hoe!

Hoe verwijder ik haarverf uit mijn haar?

Heb je last van uitgroei of ben je toe aan een natuurlijke nieuwe look? Met onze tips verwijder je jouw semi-permanente haarkleuring op een snelle en veilige manier. De meeste ingrediënten staan waarschijnlijk gewoon al in je badkamer – of keuken!

De vitamine C-methode

Wat heb je nodig?

 • Vitamine C-tabletten
 • Een milde shampoo (bij voorkeur een anti-roos shampoo)

Wat moet je doen?

 1. Maal afhankelijk van je haarlengte 6 tot 10 vitamine C-tabletten met een vijzel. Geen vijzel in huis? Gebruik dan de achterkant van een lepel om de tabletten fijn te malen.
 2. Doe de fijngemalen vitamine C samen met een eetlepel shampoo in een kom en meng het tot een pasta-achtige substantie.
 3. Breng de pasta vervolgens met je vingers gelijkmatig aan op je natte haar.
 4. Laat de pasta ongeveer 30 minuten intrekken en spoel je haar daarna grondig uit.
 5. Is je haarverf nog niet helemaal uit je haar verwijderd? Herhaal bovengenoemde dan een paar dagen nog een keer.

De azijnmethode

Wat heb je nodig?

 • Witte azijn*
 • Warm water

*Je kan eventueel ook andere azijnsoorten zoals appelazijn gebruiken, maar omdat deze azijnsoorten minder zuur zijn, zal dit ook minder goed werken en zal het effect dus minder zijn.

Wat moet je doen?

 1. Meng 2 gelijke delen azijn en warm water door elkaar (hoeveel je nodig hebt hangt af van de lengte van je haar).
 2. Breng het mengsel aan op je haar. Zorg dat je haar goed nat wordt.
 3. Wikkel je haar in plastic folie of zet een douchemuts op en laat het mengsel ongeveer 15 minuten intrekken. Was je haar daarna met shampoo en spoel de water-azijnmix grondig uit.
 4. Als het douchewater weer helder is (en de verf dus helemaal uit je haar is gewassen), kan je je haar eventueel nog een
 5. Gebruik na het wassen een conditioner om het vochtgehalte van je haar aan te vullen.
 6. Is je haarverf nog niet helemaal uit je haar verwijderd? Gebruik dan nogmaals een azijnspoeling. Om te voorkomen dat je haar beschadigd raakt, raden we aan hier minstens 48 uur mee te wachten.

De shampoomethode

Met zuiveringszout (ook wel natriumbicarbonaat of baking soda genoemd) kan je semi-permanente haarkleuring doen vervagen. Geen zuiveringszout in huis? Vaak je haar wassen heeft een soortgelijk effect, je hebt er alleen wat meer geduld voor nodig!

Wat heb je nodig?

Wat moet je doen?

 1. Meng 1 eetlepel zuiveringszout met 2 eetlepels anti-roos shampoo tot en glad mengsel. Afhankelijk van de lengte van je haar kan je meer of minder gebruiken, in dezelfde verhoudingen).
 2. Voeg eventueel een paar druppels essentiële olie toe als je een geurloze shampoo gebruikt maar wel van een geurtje houdt
 3. Maak je haar nat en was het mengsel vervolgens in je haar. Laat het mengsel 5 tot 10 minuten intrekken.
 4. Spoel je haar vervolgens uit en was het nogmaals met shampoo. Behandel je haar tenslotte met een conditioner.

Na het wassen van je haar met azijn of zuiveringszout zal je haar waarschijnlijk een beetje uitgedroogd aanvoelen. Gebruik daarom na het haarverf verwijderen ook een conditioner. Conditioner houdt het vochtgehalte van je haar op peil en laat je haar zacht en glanzend aanvoelen.

Om er zeker van te zijn dat je geen allergische reactie krijgt, is het verstandig om je zelfgemaakte mengsel eerst op een klein deel van je haar te testen.

 • Bancontact
 • MasterCard
 • Visa
 • AmericanExpress
 • IDeal
 • Instagram
 • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com