Close
Zelf haarmssker krullen maken

Krullend haar verzorgen? Zo maak je een natuurlijk haarmasker voor krullen!

10 Feb 2022 • 1 minuten

Het vinden van een fijn, natuurlijk haarmasker kan soms best lastig zijn. Al helemaal als je krullend haar hebt. Maak daarom zelf je eigen haarmasker met voedende ingrediënten die je krullen niet verzwaren!  

Laatste update: 10 februari 2022.

Zelf haarmasker voor krullen maken  

Zoek je een goed haarmasker voor krullend haar? Dat kan dat soms best een zoektocht zijn. Bepaalde producten kunnen krullen uitrekken of verzwaren. Andere producten geven je krullen niet de juiste verzorging. 

Welk product het best bij jouw haar past, is afhankelijk van je krultype. Weet jij nog niet welk haar- of krultype je hebt? Dan kan je de Curly Girl Methode bekijken om hierachter te komen.  

Haarmasker voor krullend haar 

Weet je welk krultype je hebt? Dan kan jij jouw verzorgingsproducten hierop afstemmen. Of, nog leuker, zelf aan de slag gaan met een eigen DIY-haarmasker voor krullend haar! Door zelf een haarmasker te maken weet je zeker dat er geen overbodige ingrediënten ingaan en zorg je voor een natuurlijke verzorging van je krullen. 

Over het algemeen geldt dat de meeste typen krulhaar snel droog kunnen aanvoelen. Wat extra liefde en hydratatie zijn dan geen overbodige luxe! Twee ingrediënten die hier goed bij helpen en je krullen niet verzwaren zijn kokosolie en hydraterende aloë vera. Kokosolie dringt dieper door in je haar dan andere oliën en behoudt het vocht in je haar.  

Ingrediënten 

1 el kokosolie 

1 el appelazijn 

1 el aloë vera gel

Snufje kaneel 

Hoe maak je het haarmasker? 

Stap 1: Meng de kokosolie, appelazijn en aloë vera in een bakje en roer goed door. 

Stap 2: Voeg een snufje kaneel toe aan het mengsel en blijf roeren tot er geen klontjes meer in het masker zitten.  

Stap 3: Was je haar volgens de Curly Girl Methode en gebruik dit DIY-haarmasker voor krullend haar bij stap drie van deze methode. Eventueel kan jij je haar na het aanbrengen van het masker inwikkelen met aluminiumfolie. Door aluminiumfolie om je haar te wikkelen, kan het masker beter zijn werk doen. De ingrediënten worden op deze manier beter opgenomen waardoor het masker je haar nog beter kan voeden. 

Stap 4: Spoel het masker na ongeveer 15-20 minuten uit je haar en ga verder bij stap vier van de Curly Girl Methode

Zelf haarmasker maken

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com