Glutenvrije chocolade cupcakes – klein, maar onweerstaanbaar!

choco_cupcakesheaderformaat3
Maak je eigen luchtige en smeuïge glutenvrije chocolade cupcakes met slechts een paar eenvoudige ingrediënten! Perfect als zoete traktatie, voor feestelijke gelegenheden of gewoon als verwenmomentje. Deze cupcakes hebben een intense chocoladesmaak en een heerlijk zachte textuur – zonder gluten, maar boordevol smaak. Zelfgemaakt smaakt altijd beter!
Glutenvrij
Makkelijk
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

231kcal

Eiwitten

6g

Vetten

15g

Waarvan verzadigd

8g

Vezels

5g

Koolhydraten

15g

Suiker

8g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Klop de boter met de kokosbloesemsuiker op tot een romige massa en voeg één voor één de eieren toe tot deze zijn opgenomen. 

2

Voeg de magere kwark en de melk toe en meng door. Voeg de havermeel, amandelmeel, cacao en de bakpoeder toe en meng door tot je een luchtig beslag hebt. 

3

Verdeel de cupcake vormpjes in een muffin bakvorm en verdeel hier het beslag in. Bak de cupcakes 20 tot 25 minuten af en laat helemaal afkoelen. 

4

Wil je de cupcakes met frosting, breng in een steelpan de slagroom aan de kook. Snijd intussen de chocolade grof. Haal de slagroom van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat 2 minuten staan en roer dan door tot de chocolade is opgelost. Voeg de cacao toe, roer door, en laat dit 2 tot 3 uur afkoelen in de koelkast. 

5

Klop het chocolademengsel op tot een luchtige frosting en verdeel dit op de cupcakes. 

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox