Appelcompote maken (met video!)

appelcompote
Er gaat niks boven de geur en smaak van verse appelcompote. Appelcompote is een klassiek comfortfood dat niet alleen eenvoudig te maken is, maar ook veelzijdig en gezond. Een verwarmend gerechtje perfect voor bij een dessert of over je yoghurt. Appelcompote brengt altijd een beetje warmte en nostalgie met zich mee. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai een heerlijke compote.
Vegan
Glutenvrij
Laag in suikers
Makkelijk
Serves 5 porties (voedingswaarde per portie)
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

77kcal

Eiwitten

0g

Vetten

0g

Waarvan verzadigd

0g

Vezels

3g

Koolhydraten

16g

Suiker

14g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snijd de appel in kleine stukjes. 

2

Doe de appel in een (steel)pan en voeg hier de kruiden en het water aan toe. 

3

Breng de appel zachtjes aan de kook en laat voor 10 a 15 minuten zachtjes door pruttelen. Roer regelmatig door zodat de appel niet kan aanbranden. 

4

Geniet van de warme appelcompote! Liever bewaren? Laat de appelcompote volledig afkoelen en bewaar in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox