Glutenvrije pompoentaart

Pompoentaart glutenvrij

Pompoentaart is als een warme knuffel op een herfstdag, een betoverend dessert dat de geuren en smaken van het seizoen omarmt. Laat je meevoeren op een culinaire reis waar kruidige aroma's en romige verleiding samenkomen in één enkele hap.


De pompoentaart, een icoon van de herfst, straalt comfort en gezelligheid uit. Of je nu een stuk pompoentaart deelt met vrienden en familie bij een herfstdiner of lekker in je eentje van geniet, dit pompoentaart recept is een onmisbaar gerecht in het herfstseizoen. Laat je verleiden door de verrukkelijke geur die zich verspreidt terwijl de pompoentaart in de oven staat.


Glutenvrij
Makkelijk
Serves 8
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte.  Vet de bakvorm in en zet deze even opzij. 
 

2

Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een soepel deeg.
 

3

Is het deeg te plakerig, plaats het deeg een uurtje in de koelkast.

4

Is het deeg brokkelig? Voeg dan een scheutje koud water toe.

5

Bekleed de bakvorm met het deeg en prik gaatje in het deeg.Bak de bodem 10 minuten in de oven.
 

6

Roer ondertussen alle ingedriënten voor de vulling los met een garde. Schenk de vulling over de bodem en bak de pompoentaart in zo'n 46 minuten goudbruin.
 

7

De vulling moet redelijk stevig voelen voordat je de taart uit de oven haalt. Laat de taart helemaal afkoelen buiten de oven en zet de pompoentaart nog zo'n 1 a 2 uur in de koelkast.

8

Versier de taart met pompoenpitjes en wat kokosrasp voor een feestelijke taart. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox