Zoete aardappel curry

zoete aardappel curry
Zin in een snelle, romige maaltijd boordevol smaak? Deze Thaise curry met zoete aardappel, tofu en verse ananas is precies wat je zoekt. Gemaakt met allerlei lekkere ingrediënten, staat dit gerecht binnen 35 minuten op tafel. Perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd, vol exotische smaken en comfort.
Vegetarisch
Makkelijk
Serves 4 porties
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

401kcal

Eiwitten

10g

Vetten

31g

Vezels

4g

Koolhydraten

18g

Suiker

9g

Zout

1g

Ingrediënten

  • 1 theelepel (biologische) kokosolie
  • 1 kleine zoete aardappel in blokjes gesneden (1½ kopje)
  • 170 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1 rode peper, in plakjes gesneden
  • 85 g verse ananas, in blokjes gesneden
  • 340 g gehakte broccoli
  • 85 g (biologische) noedels
  • 1 ½ blik (biologische) kokosmelk
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 theelepel basilicumpasta (of wat verse blaadjes gehakt)
  • 1 theelepel gehakte gember
  • Verse korianderblaadjes voor garnering
  • Partjes limoen

Methode

1

Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur en roerbak de rode peper met de gember en basilicum ongeveer 2 minuten.

2

Voeg de zoete aardappel toe en bak nog 3 minuten.

3

Voeg de kokosmelk, groentebouillon en currypasta toe. Roer en breng aan de kook.

4

Dek af, zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

5

Voeg tofu, broccoli, ananas en noedels toe. Laat nog ongeveer 5 minuten sudderen of tot de noedels helemaal gaar zijn.

6

Serveer met verse, grof gehakte korianderblaadjes en een partje limoen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox