Quinoa salade

quinoa salade
Een heerlijke, frisse quinoa salade is het perfecte lente- en zomergerecht! Lekker als bijgerecht bij de barbecue, bij de picknick of als lichte lunch. Je kunt deze quinoa salade ook makkelijk vegan maken door de feta te vervangen door vegan feta. Uiteraard kan je de feta ook helemaal weglaten. Deze quinoa salade is klaar in een handomdraai en bevat, naast de heerlijke smaak, een heleboel vezels. Je kunt zowel koud als lauw van deze salade genieten!
Glutenvrij
Vegetarisch
Makkelijk
Serves 2 porties (voedingswaarde per portie)
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

440kcal

Eiwitten

15g

Vetten

19g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

13g

Koolhydraten

47g

Suiker

12g

Ingrediënten

Methode

1

Kook de quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking. 

2

Snijd ondertussen de komkommer en paprika in blokjes, snijd de cherry tomaten door de helft en snijd de peterselie fijn. 

3

Als de quinoa gaar is giet je de quinoa af en laat je het afkoelen. Breng daarna op smaak met een eetlepel appelazijn en olijfolie. Maak af met zout en peper naar smaak. 

4

Doe de groente en quinoa in een saladekom en roer door. Verdeel als laatste de pittenmix en feta erover. Eet smakelijk! 

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox