Matcha white choco cookies

matcha_cookiesheaderformaat1
Zin in iets nieuws bij de koffie? Deze matcha cookies met witte chocolade zijn knapperig van buiten, chewy van binnen en hebben een subtiele, licht aardse matchasmaak. Dankzij de glutenvrije bloem en kokosbloesemsuiker zijn ze een heerlijk alternatief voor klassieke koekjes en klaar in iets meer dan een halfuur.
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 9 cookies
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 24 minuten
Totale tijd: 34 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

296kcal

Eiwitten

2g

Vetten

15g

Waarvan verzadigd

9g

Vezels

1g

Koolhydraten

38g

Suiker

17g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). 

2

Klop de boter met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg het ei toe en meng goed door. 

3

Voeg de vanille extract, matcha, de bakpoeder en bloem toe en meng door tot alles net gecombineerd is. 

4

Hak de chocolade grof en voeg aan het deeg toe, meng kort door. 

5

Schep met een ijsschep met een diameter van 5cm porties deeg. Bak per 5 af op een met bakpapier beklede bakplaat 13 minuten af, ze lopen uit tijdens het bakken.

6

Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats dan voorzichtig naar een afkoelrek en laat daar helemaal afkoelen. 
matcha_cookies4bij34

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox