Glutenvrije wafels

glutenvrije_wafels_header_nr1
Glutenvrije wafels zijn het perfecte comfortfood voor een voedzaam ontbijt of een lekker tussendoortje. Deze variant met boekweitmeel, magere kwark en een vleugje maple syrup is luchtig, lichtzoet en verrassend makkelijk te maken. Serveer ze met fruit, extra kwark of wat extra syrup. Genieten maar!  
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

71.8kcal

Eiwitten

2.15g

Vetten

0.53g

Waarvan verzadigd

0.12g

Vezels

0.5g

Koolhydraten

14.3g

Suiker

3.5g

Zout

0g

Ingrediënten

  • 2 eieren 
  • 200 gram magere kwark 
  • 100 gram boekweitmeel 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 2 el maple syrup 
  • Optioneel: kwark, fruit, maple syrup 
  • Ook nodig: wafelijzer 

Methode

1

Verhit het wafelijzer voor. 

2

Klop de eieren met de kwark en de maple syrup op. Voeg het boekweitmeel toe met een snufje zout en klop door tot een egaal beslag. 

3

Schep met een ijsschep een portie beslag op het wafelijzer, gebruik een flinke ijsschep per portie (of 2 a 3 el beslag). Bak 2 minuten, tot de wafels gaar zijn en herhaal met de rest. 

4

Serveer de wafels met kwark, fruit en extra maple syrup. 
glutenvrije_wafels_4bij3_nr1

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox