Inloggen
Of maak een accountAccount aanmaken
31 Aug 2022
Hou je van de geur en smaak van lavendel, en zou je hier mee willen experimenteren in baksels? Dan hebben wij het perfecte recept voor je! Deze glutenvrije citroencake heeft haar subtiele lavendel smaak te danken aan CBN olie met lavendel en kamille. Deze rustgevende olie* wordt op het laatste moment toegevoegd aan de frosting en gaat heel goed samen met de frisse smaak van citroen. Naast lavendel en kamille, is de CBN olie gemaakt met MCT olie. MCT olie is afkomstig van kokosolie en ondersteunt bij het afvallen doordat het helpt om overtollig lichaamsvet te verminderen.
De cake is gemaakt met glutenvrij bloem en amandelmeel, wat het de ideale traktatie maakt voor mensen die een glutenvrij dieet volgen.
Calorieën
404kcalEiwitten
5gVet
24gVerzadigd
12gVezels
1gKoolhydraten
42gSuiker
27g225 g boter (roomboter of plantaardig), op kamertemperatuur
225 g kokosbloesemsuiker
4 eieren, op kamertemperatuur
Rasp van biologische 3 citroenen
200 g Schär Mix It Universal
75 g amandelmeel
16 gram wijnsteenbakpoeder
1 tl xanthaangom
Een snufje zout
Benodigdheden:
Voor de frosting:
1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de zijkanten van een cakevorm van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
2
Klop de boter met de suiker luchtig met een mixer.
3
Voeg dan een voor een de eieren toe en mix steeds tussendoor. Voeg ook de citroenrasp toe en mix door elkaar.
4
Meng bloem, amandelmeel, bakpoeder, xanthaan gom en zout door elkaar in een kom en voeg dit beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten, terwijl je steeds tussendoor mixt.
5
Mix tot je een glad beslag hebt. Giet het mengsel in de bakvorm en gebruik een spatel om het glad te strijken.
6
Bak de cake 55-60 minuten in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Het kan per oven verschillen hoe lang de cake nodig heeft. Bij de ene oven duurt het een paar minuten langer, bij de andere oven een paar minuten korter.
7
Haal de cake uit de oven en laat hem een paar minuten in de vorm afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
8
Als de cake is afgekoeld, kun je de frosting maken. Doe boter en poedersuiker bij elkaar in een kom en mix tot een gladde frosting.
9
Voeg beetje bij beetje het citroensap toe en mix goed door elkaar.
10
Voeg tenslotte de druppels CBN olie toe en mix tot een gladde frosting.
11
Gebruik een spatel om de frosting over de bovenkant van de cake te verspreiden. Zet de cake een uurtje in de koelkast zodat de frosting hard kan worden.
* moet nog goedgekeurd worden door de European Food Safety Authority.