Over Holland & Barrett

Over ons

Holland & Barrett is een landelijke keten van gezondheidswinkels, met een unieke winkelformule die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkeling, waarin kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier een steeds belangrijkere plaats inneemt.

De wereld verandert snel waardoor mensen steeds minder vrije tijd hebben. Minder vrije tijd om te besteden aan ontspanning, familie, vrienden of zichzelf. Internet, mobiele telefoons, hogere werkdruk en veel sociale “verplichtingen” zorgen ervoor dat er weinig tijd overblijft om te genieten. Binnen deze hectische wereld bieden de winkels van Holland & Barrett een punt van rust. Rust om eens even stil te staan bij de kwaliteit van het leven. Rust om eens even stil te staan bij onze gezondheid, onze verzorging en het feit dat we graag wat meer onszelf én anderen willen verwennen.

 

Assortiment

Binnen het assortiment van Holland & Barrett vind je een natuurlijke mix van gezonde en lekkere producten en ligt de nadruk op innerlijke en uiterlijke verzorging. Naast homeopathische geneesmiddelen, sportvoeding, voedingssupplementen en natuurlijke verzorgingsproducten kun je bij Holland & Barrett ook terecht voor relaxproducten, theeën, kruidensoorten, zoetwaren, gezonde voeding en verrassende cadeauartikelen.

Eigen merk

Holland & Barrett is sterk in haar eigen merk. In onze winkels vind je ongeveer 850 producten van het Holland & Barrett merk. Al deze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij bieden je deze producten aan voor de beste prijs.

Het assortiment van ons eigen merk bestaat onder andere uit:

  • Holland & Barrett voedingssupplementen bestaande uit vitaminen, mineralen, kruiden en specials.
  • De Tuinen verzorgingsproducten bestaande uit diverse gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, voetproducten, babyproducten en speciale verzorging voor de man.
  • Thee
  • Noten, Zaden, Zuidvruchten & Granen
  • Snoep
  • Etherische oliën

Persoonlijk advies

Onze medewerkers beschikken over een schat aan kennis op het gebied van gezondheid, verzorging en natuurlijk genieten. Deze kennis willen zij graag met jou delen. Onze medewerkers kennen de producten en het verhaal achter de producten en blijven door continue training op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Hierdoor kunnen ze een verantwoord en persoonlijk advies geven bij het maken van je keuze. Vind hier jouw dichtstbijzijnde Holland & Barrett winkel. Of lees verder over ons deskundig advies.

Geschiedenis

Essenza is ontstaan vanuit een masterfranchise van de Nederlandse keten ‘De Tuinen’. In 1995 openden in België zeven ‘De Tuinen van’ winkels in Wijnegem, Hasselt, Antwerpen, Turnhout, Lier, Brugge en Gent.

In 2002 ging de keten haar eigen weg onder de naam Essenza.

De opening van enkele nieuwe filialen volgde al snel. In 2003 opende Kapellen haar deuren, in 2004 volgden Sint-Niklaas en Oostende en in 2005 Aalst en Leuven.

In mei 2003 werd de Belgische Essenza en de Hollandse De Tuinen onderdeel van het Britse Holland & Barrett. Een dochteronderneming van het Amerikaanse NBTY.

De Tuinen en Essenza gaan per 1 mei 2015 verder onder de merknaam Holland & Barrett B.V. De krachten worden gebundeld en Essenza en De Tuinen gaan samen met de zusterbedrijven in de UK en Ierland verder onder het internationale retailmerk Holland & Barrett International Limited.

Met de overname is het assortiment voedingssupplementen en sportsupplementen flink uitgebreid en zijn we uitgegroeid tot dé specialist op dit gebied. Uiteraard zitten wij niet stil. Het assortiment is voortdurend in beweging. Wij blijven continu op zoek naar kwalitatief hoogstaande producten die positief bijdragen aan ons assortiment.