Inloggen
Of maak een accountAccount aanmaken
Glutenvrij en genieten een uitdaging? Met de producten van Schär is dat geen enkel probleem. Door jarenlange ervaring met het produceren van glutenvrije voeding, maakt Schär glutenvrije producten die qua smaak, structuur en geur op traditionele, gewone voedingsmiddelen lijken. Je weet wel: heerlijk brood, pasta en koekjes, maar dan gluten- en tarwevrij!
En dat is belangrijk want veel mensen moeten om medische redenen glutenvrij eten! Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer 1 op de 100 Nederlanders coeliakie heeft? Bij coeliakie ontstaat er bij het eten van gluten een ontstekingsreactie in het slijmvlies van de dunne darm. Dit is een serieuze aandoening met veel klachten tot gevolg. Het volgen van een strikt glutenvrij dieet is bij coeliakie belangrijk om klachten te behandelen. Daarnaast is er een groep mensen in Nederland met een gevoeligheid voor gluten of tarwe. Ook voor deze mensen kan het helpen om gluten- en tarwevrij te eten. Gluten zijn eiwitten die van nature in de meeste graansoorten, zoals tarwe, en rogge, voorkomen. Dit kleefeiwit zorgt voor de luchtigheid en elasticiteit van bijvoorbeeld brood.
Bij Schär staat de behoefte van de lokale klant centraal. Welke favoriete producten moeten ook glutenvrij beschikbaar zijn? Zo introduceerde het merk in Spanje glutenvrije magdalena’s, in Italië glutenvrije savoiardi biscuits en in Duitsland glutenvrije spritskoekjes. Wat is jouw favoriet?
De producten van Schär zijn meer dan alleen glutenvrij! Veel producten passen ook perfect in een lactose-, tarwe-, eivrij en FODMAP-arm dieet.
Schär zet zich in voor het behoud van biodiversiteit door kleine gewassen zoals boekweit, sorghum of gierst te promoten en duurzame landbouwpraktijken aan te moedigen
Bij een glutenvrij dieet denk je waarschijnlijk meteen aan het missen van brood. Maar geen zorgen, er zijn genoeg glutenvrije opties om te genieten van lekker en voedzaam brood. Deze glutenvrije meergranenbroodjes zijn rijk aan vezels en gemaakt op basis van zuurdesem. Daarnaast zijn deze broodjes ook vrij van tarwe, lactose en eieren en gecertificeerd FODMAP-arm. Dit betekent dat het in het FODMAP-arm dieet past en dus geschikt is voor mensen met Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Wie houdt er niet van pizza? Als je een glutenvrij dieet volgt, weet je dat het eten van dit Italiaanse gerecht een uitdaging kan zijn. Maar uiteraard heeft Schär naar die eerste levensbehoefte geluisterd en een knapperige, glutenvrije pizzabodem op de markt gebracht. En niet alleen glutenvrij: ook tarwe- en lactosevrij en gecertificeerd FODMAP-arm. Beleg 'm naar smaak met jouw favoriete topping!
Een lunchroutine hoeft echt niet saai te zijn, ook niet als die glutenvrij is. Wraps zijn de perfecte afwisseling voor een bammetje. En niet alleen als lunch, maar ook als avondmaaltijd is een wrap ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een Mexicaanse vulling met bruinen bonen, maïs en guacamole... Deze van Schär zijn niet alleen glutenvrij, maar ook tarwe- en lactosevrij. Tip: maak de wraps even kort nat voor gebruik, zodat ze nog zachter en beter rolbaar zijn. En de smaak? Die is heerlijk, maar oordeel vooral zelf!