Vegan Cranberry Amandel Ontbijtrepen

Als je eenmaal deze heerlijke cranberry en amandel ontbijtrepen hebt geprobeerd, wil je niets anders meer! Ze smaken niet alleen geweldig, ze geven je ook een energieboost en zitten boordevol fruit!

Ingrediënten:

 

  • 75 ml amandeldrink*, gekoeld
  • 2 eetlepel eivervanger
  • 110 gram veganistische boter, gesmolten en iets afgekoeld
  • 210 gram glutenvrije bloem*
  • 1 theelepel kaneel*
  • 85 gram biologische gekristalliseerde kokossiroop*
  • 200 gram ongezoete appelmoes
  • 160 gram Cranberry Nut Crunch* (veenbessen, macadamia’s en amandelen
  • ¼ theelepel zeezout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel sinaasappelextract
  • 1 theelepel bakpoeder*

*Verkrijgbaar bij Holland & Barrett

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van 20 bij 20 cm licht in.

2. Meng in een kom de bloem, het zout, de kaneel en het bakpoeder door elkaar.

3. Mix in een andere kom de eivervanger met amandeldrink. Voeg daar de boter en de kokossiroop aan toe.

4. Voeg de eivervanger, appelmoes, het vanille-extract en sinaasappelextract toe. Mix dit tot een zo luchtig mogelijk mengsel.

5. Voeg de inhoud van de twee kommen samen. Meng tot je een glad beslag hebt.

6. Voeg de Cranberry Nut Crunch toe aan het beslag.

7. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak gedurende 10 minuten.

8. Laat het geheel afkoelen voordat je het in repen snijdt.

9. Bewaar de afgekoelde repen in een luchtdichte verpakking.

 

Eet smakelijk!


Shop voeding & dranken