Close
binnenblijftips: dame medideert

Onze beste binnenblijftips

18 Apr 2022 • 1 minuten

Onze beste binnenblijftips

Social distancing, vanuit huis werken en zoveel mogelijk binnen blijven, zijn de adviezen de we de afgelopen dagen allemaal veelvuldig gehoord hebben. Door onze sociale contacten te beperken, remmen we samen de verspreiding van het coronavirus af. Maar wat moet je doen als je de hele dag thuis zit, niet meer naar de sportschool kan en Netflix al uitgespeeld hebt? Wij hebben onze beste thuisblijftips voor je verzameld.

Of je nu helemaal alleen thuis zit of juist veel te dicht met je huisgenoten of gezin op elkaar – we bevinden ons momenteel in een gekke en ook soms stressvolle situatie. Maar we zitten voorlopig nog wel even thuis en hoe graag we het misschien ook zouden willen, we kunnen er nu eenmaal niks aan veranderen. Wat we wel kunnen doen, is proberen om er het beste van te maken.

Want doordat we niet meer hoeven te forenzen van en naar ons werk, de sportschool dicht is en onze sociale agenda nagenoeg leeg, hebben we wél opeens tijd over voor al die dingen die we altijd al wilden doen maar waar we door alle sociale verplichtingen nooit aan toe kwamen.
Dus haal die ongelezen boeken uit je boekenkast, archiveer de foto’s op je telefoon, doe de klusjes in huis die altijd maar blijven liggen, volg een tutorial op youtube of breng extra quality time door met je kinderen.

Leer iets nieuws

Of je nou je vakkennis wil bijspijkeren, wil leren jongleren met drie ballen of wil beginnen met het leren van een nieuwe taal: the time is now. Het aanbod aan gratis online cursussen en tutorials is enorm.

Ruim je huis op

Stel jij die grote lenteschoonmaak ook steeds maar uit? Nu is hét moment om de handen uit de mouwen te steken. We zitten nog wel even binnen, dus dan moeten we het daar maar zo aangenaam mogelijk maken, toch?
Dus zoek je kleding uit en doe weg wat je niet meer draagt, poets ook de plekjes in huis die je meestal overslaat en haal de innerlijke Marie Kondo in jezelf naar boven. Een opgeruimd huis geeft rust en ruimte en laat je huis bovendien groter lijken – geen overbodige luxe als je de hele dag thuis zit!

Ruim je hoofd op

Zeker in deze gekke tijden kan het fijn om even afstand van alles te nemen en je hoofd leeg te maken. Meditatie is een geweldige manier om stress aan te pakken en helpt je om kalm te blijven in hectische situaties. Veel meditatie- en mindfullnessapps zijn gratis te downloaden. En weet je wat het fijne aan mediteren is? Je kan het overal doen – ook gewoon in je slaapkamer of op de keukenvloer.

Blijf bewegen

We fietsen niet meer naar ons werk, hoeven geen sprintjes meer te trekken naar de bus of trein en lopen niet meer op en neer naar de koffieautomaat: wie thuiswerkt, zit waarschijnlijk nog meer stil dan anders.
Juist nu onze sociale agenda nu we thuis zitten een stuk leger is, hebben we wél meer tijd over om te bewegen. Maar nu de sportschool dicht is en bootcampen in het park ook niet meer kan, kan het misschien lastig lijken om fit te blijven. Toch zijn er ook in en rondom huis gelukkig genoeg dingen die je kan doen om in beweging te blijven.

Ga voor je aan het werk gaat even een frisse neus halen en wandel van en naar “kantoor”. Sluit je werkdag ook weer duidelijk af, bijvoorbeeld met een wandelingetje naar de supermarkt.
Op deze manier blijf je niet alleen in beweging, maar het inbouwen van zulke overgangsmomenten helpt je ook om werk en privé beter te scheiden – iets wat er soms gemakkelijk bij inschiet als je huis ook opeens je kantoor is en je keukentafel je bureau.

Liever wat meer actie? Sommige fitnesscentra kiezen er momenteel voor om hun lessen online te streamen. Maar ook op bijvoorbeeld youtube is er een enorm aanbod aan fitness- en yogavideo’s te vinden. Dus blijf lekker sporten, gewoon vanuit je woon- of slaapkamer!

Herontdek je leesplezier

De hele dag thuis zitten betekent ook dat je eindelijk tijd hebt voor al die boeken die je graag nog wilde lezen. Juist nu je op je tijdlijn en op nieuwssites overspoeld wordt door berichten over de coronacrisis, kan het heerlijk zijn om jezelf af en toe even een digitale detox te geven en weg te dromen in een andere wereld.

Experimenteer in de keuken

Nu we niet meer gehaast tussen alle afspraken en sociale verplichtingen door snel een hapje hoeven te eten, kunnen we juist de tijd nemen meer tijd in de keuken door te brengen. Neem eens de tijd om uitgebreider te ontbijten, bak koekjes met je kinderen en experimenteer met ingrediënten die je al in je keukenkastje hebt staan maar doorgaans niet zo vaak gebruikt.

Geen zin om een kookboek uit de kast te trekken? Probeer dan bijvoorbeeld eens onze vegan Poké Bowl of vegetarische paella, maak je eigen hummus of start je dag met een stapel heerlijke glutenvrije pannenkoeken.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com